Stilleben i naturen


Stilleben i studio


Från mig i text

Det känns verkligen att det är upptakt till sommaren nu. Våren verkar ha kommit på riktigt till Kalmar och det är mycket i skolan. Till min stora lättnad har jag fått börja jobba lite också. Det började med att de på posten ringde in mig en eftermiddag förra veckan och sen dess har det bara fyllt på med jobb. Känns bra, de ekonomiskt super jobbiga månaderna jag sätt framför mig kommer bli lite lättare.
Jag körde inte helt oväntat på förra tentan och har nu årets första omtenta att skriva den 12 juni. Innan dess är det en hemtenta, två foto projekt och ett grupparbete som ska in. Är faktiskt laddad för allt utom omtentan. Det är svåra frågor och sociala konsekvenser som väntar.
För tillfället är jag lite skakad efter att ha stressat runt hela dagen, bakat bröd och ätit mat samtidigt som jag tittat på ett skräckfyllt avsnitt av Greys Anatomy, som tur är väntar en härlig promenad med Mette om bara några minuter.
Njut av vår solen //Moa

15 bilder i 50-tal?


Fotografering tema 50-tal

Här kommer oredigerade smakprov på bilderna jag och Malin tog tillsammans idag. De underbara på bilderna är Mette, Julia och Aleks

Mormors godaste äppelpaj

Månaden maj har hittills inte varigt speciellt vårig, den har påmint mig om oktober och jag tror att det är därför jag fick för mig att göra äppelpaj. 











Du behöver
1 kaffekopp socker
1 ägg
1 kaffekopp grädde
1 hg smör (rums tempererat) 
1 djup tallrik äpplen
mjöl
Kanel och socker

Obs använd inte hela degen gör kringlor på 1/3 eller 1/2

Börja med att vispa ägg och socker pösigt tillsätt de övriga ingredienserna. Mjölet ska vara i sådan mängd att det går att kavla dagen. Tumma ut lite av degen på botten i pajformen, häll i äpplena och kavla sedan ut ett lock så tunt som möjligt och lägg över. Grädda sedan i ungen på 175 grader i ca 60min.

Hushållsnära projekt med 3 bilder.


Vad tycker ni?

Hela serien


RSS 2.0