En roligare bok

Slog in min " Vår Kokbok" i tyg för några dagar sedan. Den blev väldigt tjusig. 

Väldigt lätt och snabbt. Funderar nu i efterhand på om det var så smart att limma fast tyget på en kokbok. Får vara väldigt rädd om den så att den inte blir smutsig och ful.


Tyget köpte jag på Åhlens i höstas. Vet faktiskt inte om de har kvar det där. Passade var det för kokboken.
Insåg att jag inte har vissat våran julgran. Den som är så fin.
Den finaste kulan i hela granen.

sömnad och snöstorm.

Jag har varit hemma hos mamma och pappa och julstökat denna vecka. Torkat golv skurat vägar och dammat. Jag har dessutom hunnit med att sy en julklapp. När jag ändå var i farten gjorde jag klart ett litet virknåls etui åt min syster. Tillverkade också en nåldyna till mig själv. Här är det snö och mysigt nu. Lägger upp lite bilder. Vinterbilderna är det Aleks som tagit.
Nåldyna med volang.
Virknåls etui till syster Fia.
Vinter av Aleksandr Molcanov.

Den närmaste framtiden.

Vardagen har sedan Stockholmsresan lunkat fram som vanligt. Jag har jobbat hemma hos mamma och pappa, julpysslat och varit på lung- och allergimottagningen. Dessutom har resultatet från den första antagningen till skolan kommit. Resultatet var väldigt väntat. Jag kom in på allt förutom mitt första val. Där är jag reserv som med lite tur kan komma in. Har jag turen på min sida så blir det en flytt till Stockholm till våren. Hoppas, hoppas!! Annars blir det kulturhistoria, bostadens utformning och digital fotografi här i gamla Kalmar. Inte fy skam det heller men jag är i ganska stort behov av miljöombyte. Hoppas nya kunskaper och kamrater räcker.

Så där som Mumin.

Tove Jansson har gjort många väldigt fina illustrationer. Igår kväll skrev jag ut några och satt upp i lägenheten. Det blev så fint.

Bilder från storstaden (del 1)

Småstadsflickor måste ha karta.
I Kungsträdgården snördes skridskor.
Kön till marknaden på konstfack.
I glöggboden i gamla stan kunde bland annat en mycket god hjortron glögg inhandlas.
Aron och Sanna i väntan på kollektivtrafik mot telefonplan.
Av någon anledning roterar alla mina stående bilder till liggande när jag ska ladda upp dem. Eftersom jag nästan enbart tar stående bilder får ni nöja er med dessa tills jag har en lösning på problemet. 

Julmarknad på konstfack och i gamla stan

Idag har Ida, Aron, Aleks, Sanna och jag varit på julmarknaderna på konstfack och i gamla stan. Det var verkligen mycket folk.  Vi hade tur som kom tidigt till konstfack och fick "bara" stå i kö i 40minuter innan vi fick komma in. Väl inne var det hur mycket folk som helst. Fanns så klart massa fina saker men blev trotts detta besviken. I Gamla stan var det om möjligt ännu svårare att ta sig fram.

Tror att jag tröttnat på marknader. Så trångt och väldigt mycket upprepning. Vårt ända inköp var en ost. Om några minuter ska vi ge oss till stan igen. Denna gång för tapasmiddag och balettföreställning.
Adios.

RSS 2.0