Målar BEKVÄM och studerar inför tentamen.

Nu är det upptakt tills på fredag och det gäller att få in så mycket information som möjligt. Idag har jag ägnat hela dagen åt studier. Under kvälls kvisten gav jag mig tillsammans med Aleksandr iväg till IKEA för att köpa pallen BEKVÄM och för att åter igen fotografera lite. Jag köpte vit färg att måla pallen med och har ägnat lite tid åt det nu. Den ska fungera som sängbord och som pall.

Bilder som lovat


porträtt och en ny tv

Igår tog jag en del bilder till ett annat projekt i skolan nämligen porträtt, Julia var min modell. Har inte hunnit redigera dem så laddar upp dom i morgon. Vi sprang runt med kameran hela dagen och tog hundratals bilder och några blev bra. Idag köpte vi en Tv en 32" Sony Bravia den verkar mycket bra den känns dock stor. På fredag har jag återigen en tenta  vilket betyder att jag måste studera hårt i veckan. Ett tredje foto projekt som ska vara klart samtidigt som de övriga två är på temat hushållsnära, jag får inga idéer! Har ni några?

Bilden mellan kon och kaninen.

Bör kanske berätta att jag bytt tema, förruttnelse processen it is!
Säg vad ni tycker!

Fotouppgift förvandling

Nu har vi nya uppgifter i fotokursen - "Förvandlingen", ett reportage som ska bestå av fem bilder. Jag har tagit tre som jag är nöjd med för tillfället och jag valde att ha "the circle of life" som tema på min förvandling. kommentera och säg vad ni tycker.
tanken är att det ska bli härligt levande blommor efter jorden och något levande djur som hjälper förruttnelse processen på traven mellan kon och kanin. Vad tycker ni?

Missuppfattning

Idag ska första foto uppgiften in. Jag hade tagit två fina foton till temat studentliv, men jag tror jag missuppfattade instruktionerna. Så jag fick ta nya i går kväll som inte alls blev lika bra.

Febernätter och förväntningar inför hösten

Jag är ofta förkyld och lite små krasslig men har sällan feber, jag hade glömt hur hemska man känner sig. I måndags vaknade jag med variga, rödsprängda och svullna ögon och sedan gick det bara utför. Nu mår jag bättre! På lördag är det dags för högskoleprovet och det får mina tankar att gå mot hösten och vad den förhoppningsvis kommer att innebära. Om allt blir som jag vill ska jag läsa PAO på Stockholms universitet och förhoppningsvis kommer även Aleks in på någon speldesign utbildning i samma stad. Då kan vi flytta till en studentlägenhet, som är större än våran etta här i Kalmar som är 29,5 kvm
.
I övrig innebar påsken umgänge med härliga vänner som kom från alla håll och kanter. Ellen kom hem från Danmark där hon numera läser, Malin kom från Stockholm, Agnes från Lund och ja jag och Julia här i från stan.
.
Här kommer foto på vår glada Julia

Moa bakar bröd

Aleks och jag har börjat med en ny och god vana, nämligen att baka allt bröd istället för att köpa det. Ett av våra nuvarande favoriter är Morotsbröd som man gör så här.
.
Du behöver.
1 pkt torrjäst
5 dl dinkelmjöl
1 msk salt
1 tsk socker
5 dl 40gradigt vatten
.
4 dl rivna morötter
9 dl vetemjöl
solrosfrön
.
Blanda jästen, dinkelmjölet, salt och socker i en stor bunke tillsätt vattnet. Täck med plastfilm eller lock till bunken och låt jäsa i en timme.
.
Riv sedan morötterna och rör ner dem i degen tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och känn dig för, knåda degen smidig för hand i ca 5min.
.
Smörj och bröa två brödformar, dela degen i två och tvina varje del lät innan du läger ned dem i formarna. Strö över solrosfrön eller annat favorit frö låt jäsa i 45 till 60 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen. 250 grader. Men sänk ugnen till 200 när du satt in brödet. grädda i minst 25 minuter. Ta sedan ut brödet ur formarna och gräda 5-10 minuter till.

Nu är det påsk och jag beklagar min frånvaro

Idag blir det middagsbjudning här hos mig och Aleks. Julia och Kalle ska komma hit, vilket ska bil trevligt. Jag har sytt påskdukar och får tyvärr duka med brokigt porslin. Vi ska äta fyllda champinjoner till förrätt, lax med mozarella och tomatpesto till huvudrätt och den lätta klassikern panacotta till efterrätt.
Mitt huvud har brytts med historia studier, framtida studieval och en ny kursstart sen sist. I tisdags började nämligen digitalfotografi kursen på 7.5Hp som jag valt att läsa. Första uppgifterna heter "studentliv" och Min granne" Ska försöka lägga upp dem här när jag är nöjd och belåten med dem.
Jag har också köpt en ny vårjacka från Elvine, super tjusig och ser ut som en klänning.
Här är också en bild på tårtan och Cosmopolitan drinkarna min syster och jag serverade på min födelsedag i februari tänkte slänga ut recepten.
Cosmopolitan
4 delar vodka (6cl)
2 delar triple sec (3cl)
2 delar tranbärsjuice (3cl)
1 del färskpressad lime (1,5cl)
Man blandar alla ingredienser i en shaker tillsammans med krossad is, Spara lite lime till garnering.
Den blev rätt stark så bara i med lite extra tranbärsjuice. Ett tips är att dra en lime skiva på glasens kant för att sedan doppa dem i socker, Då ser det extra festligt ut.
Den godaste tårtan.
ingredienser
1 tårtbotten i tre delar. (Vill man inte göra själv eller köpa i affären brukar man kunna beställa på ett konditori/bageri)
lager 1: Chokladpudding
6dl mjölk
5msk maizena
5-6msk socker
3-4msk kakao
1-2msk vaniljsocker.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning, det ska koka någon minut (akta så det inte bränner). låt svalna i någon timma
Lager 2:
Ett paket tinade hallon ihop rört med socker efter tycke och smak.
Lager 3: Vaniljkräm
1dl visp eller mellan grädde + 1dl mjölk
2 äggulor
1 1/2msk maizena
1msk socker
1 vaniljstång.
(vispad grädde efter tycke)
Blanda allt i en kastrull (kärna ur vaniljstången och ha i kärnorna, vill man ha mer smak kan man även låta stången koka med) använd inte aluminiumkastrull eller stålvisp! Låt krämen sjuda några minuter på svag värme och under omrörning, men låt den inte koka. Låt sedan svalna i någon timme. Om du ogillar konsistensen kan du blanda ut med lite vispgrädde.
lager 4:
Väl vispad grädde
marsipan
Forma grädden till en kupol på tårtans topp så att du får rätta formen på tårtan. Kavla ut marsipanen till en cirkel med lämplig diameter. Lägger man den mellan två bakplåtspapper är det lätt att kavla. Man får dock lossa på pappret med jämna mellan rum annars är det svårt att få ut marsipanen.

RSS 2.0