Andra skoldagen.

Jag är aningen besviken på universitetbiblioteket som inte har en enda bok av kurslitteraturen till utlåning. Köpte böcker för 1500 igår och då var det endast till första delkursen.
.
Annars är jag nöjd. Vi har en rolig lärare som igår såg ut som en engelsk professor med stor fluga och allt. Jag hoppas han håller stilen uppe. Vi har förvånade lite lektioner oftast bara halvdagar och halva veckor. Passar mig utmärkt då jag ska läsa lite extra kurser.
.
Idag snöar det inte så risken är att jag kommer torr till dagens föreläsning. Adios

Ett öga rött och nerver

Idag går jag första dagen i skolan. Hoppas på roliga kursdeltagare som gillar Alfapet, TP och Singstar. Det är extra nervöst eftersom Sanna ska gå som ombud åt mig på reservuppropet i Stockholm. Tänk om jag skulle komma in där. Då tar jag ett riktigt steg. Tänk att få flytta, börja läsa om det man vill jobba med.

Jag har gjort mig så fin idag men tampas med ett rött öga. Vet inte vad som hänt. Jag somnade på en kudde på soffan hemma på Öland i lördags som en katt vist legat på. Sedan dess har det varit rött. Men det gör i alla fall inte ont.
Nu ska jag ge mig iväg mot min första föreläsning på Kulturhistoria.

Den ända bilden i bunten.

Har nog inte laddat upp en enda bild från min julhelg. Har varit en dålig fotograf och tagit oambitiösa bilder som är fula. Denna bild är nog den ända jag egentligen gillar. Inte speciellt julig heller.

Fin, fina och spökmuffin.

cupcakes skålar. Som Syster Sanna gav mig i julklapp. Perfekta för små godis och bitsocker.
Bakade muffins igår. Denna svällde över lite väl mycket. Men den ser ut som ett litet spöke.
.
Receptet hittade jag här. Det är Therésia Erneborg som är journalist och konstvetare. På Söta saker bloggar hon mest om bakning och andra egentligen alldeles på tok för husmoderliga och omständliga köksbestyr.
.
Funderade på vad muffins heter i singular muffinen? fast mer troligt muffins. Vilket är tråkigt.

Nackdelar med simning

Klev upp på morgonen idag. Cyklade till simhallen för att simma. Super skönt första halvtimmen, inte alls många i hallen. Men när klockan sedan slår tio vad händer då? Tre lågstadieklasser invaderar båda bassängerna. Lärarna har ingen plan för dem, det är tydligen fri lek. De skvätter vatten, simmar zick zack, dyker från kanten och skriker av förtjusning. Kul för dom helt klart.

Avlägsnade mig till bubbelpolen och cyklade sedan hem. Suck!

Syster på besök och Ölandsplaner till helgen.

Idag kom Fia hit på fika och tv-spel, det var trevligt. I helgen kommer hon vara ensam hemma på den stora gården så det blir nog en visit till ön för mera umgänge, sällskapsspel och matlagning. Ska bestämma mig på fredag. Då blir min framtid lite klarare kulturhistoria vs PAO.

Aleks måste ha kostym på sig på jobbet i morgon ska jag upp tidigt för att simma då ska jag passa på att ta kort på honom.

Rastlöshet.

Vad gör folk när de är lediga? När man gott runt på stan för mycket. När ens vänner har börjat skolan eller börjat jobba. När man städat hela lägenheten och förrådet. När man är trött på att slappa. Inte vet vad man ska pyssla. Att träna tar inte hela dagen! I morgon börjar Aleks att jobba vilket är bra. Mer rastlös blir jag. Kan inte åka hem till mor och far och jobba lite heller. Då det är snö på marken.

Att pyssla kräver pengar till pyssel material och pengarna ska sparas till eventuell flytt till storstad.

I morgon ska jag ta tag i mig själv och skaka, skaka och skaka runt!

Förrådsstädning, minusgrader och träningsvärk

Nu är det verkligen vinter. Det har varit minus grader och snö i flera dagar. Nu är det faktiskt -11 här, burr. Jag är sugen på pulkaåkning kanske blir det av. Har fruktansvärd träningsvärk som vanligt efter body pump passen. Tycker de är fantastiskt effektiva. Problemet är att jag får hålla mig undan från träning nu några dagar, vaggar fram av stelhet.

Vi ska städa ur vårt förråd idag. Det är så fullt att man knappt kan sätta in en fot. Det som inte är helt ska slängas, det som vi vill ha ska sparas och resten ska försöka säljas. Jag har svårt att bestämma mig för om jag vill ha kvar eller inte. Har en super fin sängstomme bland annat med matchande sängbord och skrivbord.

Bloggens outfit

Sitter och försöker få min blogg lite festligare. Det går inte så bra. Kan nästan ingenting om alla dessa css koder, jag tappar tålamodet och blir frustrerad. När det inträffar försvinner all inspiration och nu sitter jag här med en tråkig en.
Några förslag?

Efter Jul & Nyår.

Nu efter nyår börjar all magont. Är orolig, detta på grund av antagningsbesked numer 2. Är fortfarande reserv på utbildningen i Stockholm och måste därför visa upp mig själv under ett reserv upprop. Hade kanske inte varit så märkvärdigt om det inte var så att det råkade äga rum på samma dag som uppropet och första föreläsningen här i Kalmar.

Jag kan för visso "skriva" in mig via nätet till kulturhistorian. Men vill o gärna missa första föreläsningen och den bästa chansen till att träffa nya kamrater. Ska ringa till Stockholms universitet i morgon. Se om dom har någon underbar lösning till mig.
Jul och nyår var mysigt. Var under julhelgen hemma hos Mamma, Pappa och Fia. Sanna och min Aleks var också där. Allt var ungefär som det brukar vara hos oss under julen. Nöjd med alla klappar är jag också.
Nyår spenderades i lugnan ro här hemma med Mette. Vi lagade 3 rätters och fördrev tiden med spel och trevliga samtal.
Tänkte föresten att jag skulle visa en bild på ett förkläde jag sydde till Mette i julklapp.
Bilderna är inte speciellt bra.

RSS 2.0