Nu är det påsk och jag beklagar min frånvaro
Idag blir det middagsbjudning här hos mig och Aleks. Julia och Kalle ska komma hit, vilket ska bil trevligt. Jag har sytt påskdukar och får tyvärr duka med brokigt porslin. Vi ska äta fyllda champinjoner till förrätt, lax med mozarella och tomatpesto till huvudrätt och den lätta klassikern panacotta till efterrätt.
Mitt huvud har brytts med historia studier, framtida studieval och en ny kursstart sen sist. I tisdags började nämligen digitalfotografi kursen på 7.5Hp som jag valt att läsa. Första uppgifterna heter "studentliv" och Min granne" Ska försöka lägga upp dem här när jag är nöjd och belåten med dem.
Jag har också köpt en ny vårjacka från Elvine, super tjusig och ser ut som en klänning.
Här är också en bild på tårtan och Cosmopolitan drinkarna min syster och jag serverade på min födelsedag i februari tänkte slänga ut recepten.
Cosmopolitan
4 delar vodka (6cl)
2 delar triple sec (3cl)
2 delar tranbärsjuice (3cl)
1 del färskpressad lime (1,5cl)
Man blandar alla ingredienser i en shaker tillsammans med krossad is, Spara lite lime till garnering.
Den blev rätt stark så bara i med lite extra tranbärsjuice. Ett tips är att dra en lime skiva på glasens kant för att sedan doppa dem i socker, Då ser det extra festligt ut.
Den godaste tårtan.
ingredienser
1 tårtbotten i tre delar. (Vill man inte göra själv eller köpa i affären brukar man kunna beställa på ett konditori/bageri)
lager 1: Chokladpudding
6dl mjölk
5msk maizena
5-6msk socker
3-4msk kakao
1-2msk vaniljsocker.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning, det ska koka någon minut (akta så det inte bränner). låt svalna i någon timma
Lager 2:
Ett paket tinade hallon ihop rört med socker efter tycke och smak.
Lager 3: Vaniljkräm
1dl visp eller mellan grädde + 1dl mjölk
2 äggulor
1 1/2msk maizena
1msk socker
1 vaniljstång.
(vispad grädde efter tycke)
Blanda allt i en kastrull (kärna ur vaniljstången och ha i kärnorna, vill man ha mer smak kan man även låta stången koka med) använd inte aluminiumkastrull eller stålvisp! Låt krämen sjuda några minuter på svag värme och under omrörning, men låt den inte koka. Låt sedan svalna i någon timme. Om du ogillar konsistensen kan du blanda ut med lite vispgrädde.
lager 4:
Väl vispad grädde
marsipan
Forma grädden till en kupol på tårtans topp så att du får rätta formen på tårtan. Kavla ut marsipanen till en cirkel med lämplig diameter. Lägger man den mellan två bakplåtspapper är det lätt att kavla. Man får dock lossa på pappret med jämna mellan rum annars är det svårt att få ut marsipanen.
Kommentarer
Trackback