Moa bakar bröd

Aleks och jag har börjat med en ny och god vana, nämligen att baka allt bröd istället för att köpa det. Ett av våra nuvarande favoriter är Morotsbröd som man gör så här.
.
Du behöver.
1 pkt torrjäst
5 dl dinkelmjöl
1 msk salt
1 tsk socker
5 dl 40gradigt vatten
.
4 dl rivna morötter
9 dl vetemjöl
solrosfrön
.
Blanda jästen, dinkelmjölet, salt och socker i en stor bunke tillsätt vattnet. Täck med plastfilm eller lock till bunken och låt jäsa i en timme.
.
Riv sedan morötterna och rör ner dem i degen tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och känn dig för, knåda degen smidig för hand i ca 5min.
.
Smörj och bröa två brödformar, dela degen i två och tvina varje del lät innan du läger ned dem i formarna. Strö över solrosfrön eller annat favorit frö låt jäsa i 45 till 60 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen. 250 grader. Men sänk ugnen till 200 när du satt in brödet. grädda i minst 25 minuter. Ta sedan ut brödet ur formarna och gräda 5-10 minuter till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0